Zde uvedené ceny jsou ZÁKLADNÍ. Dle skutečně odebíraného množství je nastavena příslušná množstevní sleva. Pro podrobnější informace kontaktujte obchodní oddělení na tel.č. 466 951 541.
Podrobný návod k ohřevu mražených jídel
Ohřev v mikrovlnné troubě
Způsob i nutná doba ohřevu je uvedena na etiketách a liší se podle druhu jídel. Dbejte na uvedené doby ohřevu! Zejména při ohřevu jídel obsahujících malé množství vody, např. houskové a kynuté knedlíky, buchtičky, smažené řízky a mletá masa atd. je nutné dbát na předepsanou dobu ohřevu a nepřekročit limit cca 2 - 3 minuty, neboť by mohlo dojít ke znehodnocení těchto pokrmů. Naopak bramborová kaše vyžaduje delší dobu ohřevu (cca 6 - 7 minut), aby došlo k odpaření přebytečné vody. Omáčky je nutné ohřívat tak dlouho, dokud nedojde k úplnému rozpuštění krystalů. Omáčka musí „probublat“.
Před každou přípravou mraženého jídla je nutné propíchnout vrchní fólii mističky, oddělit přílohu a během ohřevu 1x –2x obsah mističky promíchat. Jedině tímto způsobem ohřevu docílíte chutného a oku lahodícího pokrmu, kdy ani největší odborník nepozná, že jídlo bylo mražené. Doporučujeme pokrm na talíři hezky naaranžovat a dozdobit čerstvou zeleninou, či bylinkami.
Ohřev na sporáku/ varné desce
Tento způsob je ideální pro ohřev více porcí od jednoho druhu. Do hrnce se zmraženou omáčkou přidejte malé množství vody a během ohřevu několikrát promíchejte. Omáčka musí „probublat“. Přílohu ohřívejte samostatně, nejlépe na pařáku v hrnci s vodou (ve vodní páře).
Ohřev v elektrické / plynové troubě
Další možností je ohřev v elektrické / plynové troubě či vodní lázni, délky ohřevu jsou individuální, dle vlastních zkušeností.
Pro všechny výše uvedené varianty ohřevu platí vždy doporučení pro zkrácení doby ohřevu: ponechte jídlo určené k následné konzumaci rozmrazit v lednici při teplotě 4 °C – 6 °C, po té ohřívejte doporučeným způsobem, doby ohřevu zkrátíte na cca polovinu. Takto rozmrazené jídlo opětovně nezmrazujte!